PALMSTRANDS SCHÄFRAR

PALMSTRANDS SCHÄFRAR

LEDIG LEKDAG

Livet, vardagen och hundarnaPosted by Nina Thu, November 14, 2013 20:54
Idag har vi varit flexlediga, jag och Kamelkungen smiley. Vi lättade från stan vid lunchtid och åkte ut till Vomb där vi gick på en skön skogspromenad och passade på att köra ett rejält bollintervallpass i en seg backe. Jag fattar helt ärligt inte hur han orkar springa på det där viset och att det största bekymret för mig är att få honom att varva ner de minuter han måste göra det smiley. Efter skogsturen hade vi en date med Pierre ute i Vollsjö för att få hjälp med att jag i vissa lägen är hissmusik i Yaxxons liv - han går helt enkelt ur hand och när han väl har gjort det har jag jättesvårt att ta tillbaka kontrollen. Jag fick gå ett pass fritt följ med godis och boll i fickan och det gick ju rätt snabbt att fastställa att JAG i vissa lägen saknar betydelse för Yaxxon. När jag säger "bra" eller "duktig" vänder han upp och stöter/biter mot mina fickor t.ex. Jag fick också lägga honom medan vi pratade och då rullade Kamelkungen runt på marken, kom närmare och närmare ... ja, man kan ju lugnt säga att han gjorde allt annat än låg och till sist tappade jag humöret och fick kommentaren "det där kan du ju skita i - han leder redan med 14-0" smiley. Sen kom GB på besök helt plötsligt " ... hur har ni det i vardagen? Du kan ju inte förvänta dig att han ska ta dig på allvar i träningen om han inte behöver göra det i vardagen!" Alltså fick vi gå fritt följ, leka utan leksaker (fatta hur jobbigt DET är smiley!), bekräfta med beröring/röst, korrigera med röst (först i stillastående/stillaliggande moment och sen i rörelse). Vi traskade fritt följ/"här" uppför världens brantaste trätrappa och vidare ut på en spång, vilket ju var lite skumt både för Yaxxon och för mig men det gjorde under med bådas koncentration smiley. Tyvärr har Yaxxon en ful ovana att bita tillbaka när jag tar i honom när han är uppe i spinn och att han gör det är fullständigt oacceptabelt smiley. Jag är inte rädd för honom och drar inte undan händerna men det gör ju så klart ont som bara den ibland och jag känner inte att jag vill gå i klinch med honom - vilket jag så klart inte ska göra heller eftersom betten/morren egentligen har mer med hans sinnesstämning att göra än med att han är elak - däremot kan jag förhindra att han gör det ganska enkelt med hjälp av att jag använder kopplet och mekaniskt förhindrar bett (håller bort hans huvud helt enkelt) samtidigt som jag använder den bestämda och skarpa men inte höga rösten för att tala om för honom att han gör FEL när han biter efter mig. Nu bet han inte efter mig just idag men jag fattade iaf grejen och får helt enkelt prova vid tillfälle och se hur det går.

När vi jobbat en bra stund och tagit en rejäl paus (med stillaliggande Yaxxon) gick vi vårt livs bästa fria följ - inget plogande, inget trängande, inget ljudande i stegförflyttningarna utan Yaxxon gick som den riktiga stjärngosse han kan vara smiley.

Nu ska vi jobba vidare med verktygen och förhoppningsvis får vi lite mer beröm nästa gång vi åker till farbror Pierre än vad vi fick idag smiley. "Vi" är väl egentligen fel ordval - JAG hoppas på att JAG får mer beröm. Det är ju verkligen inte Yaxxons fel att jag lutar mig mot patentlösningarna bollar och godis och är patologiskt inkonsekvent i vissa lägen.


Annars säger jag som Oscar 7 år:


"Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg." smiley

  • Comments(5)//blogg.palmstrand.se/#post222