PALMSTRANDS SCHÄFRAR

PALMSTRANDS SCHÄFRAR

INTE EN ENDA NOLLA!

Livet, vardagen och hundarnaPosted by Nina Mon, November 18, 2013 07:58
Igår var det dags för ett nytt försök i lydnadsklass 3 och målsättningen var att genomföra programmet utan nollor och att försöka ha Yaxxon under fullständig kontroll hela vägen från bilen till tävlingsplanen som förberedelse smiley.
_
Sitt i grupp och platsliggning gick bra - 10 på båda. Gött smiley! Fria följet kändes betydligt bättre än sist men tyvärr satte han sig väldigt segt, det var gränsfall att han satte sig över huvudtaget faktiskt (han är lixoxm sjukt beredd på belöning så det är inte det att han är en tröttboll eller så), men han höll fin position nästan hela vägen och plogade inte nåt särskilt heller - 7.5 i betyg. Sättande under gång - segare än segast ner i sättande men bra framföring och avslut - 7.5. Sen var det dags för inkallning med ställande. Han tog nåt steg för mycket och avslutade snett och segt - 8. Sändandet till själva rutan gjorde han återigen riktigt bra MEN så satte han sig just innan det var dags att kalla in - 5 smiley. Hopp-apport med rejält tugg och - återigen - dåligt avslut - 5. Vittringsapporteringen gjorde han hundligt sett mycket bra, trots en mycket snabb start från mig letade han noggrant och systematiskt igenom cirkeln med pinnar och valde rätt, jag fick DK:a ingången och så tuggade han lite - 7. Fjärren sen och den blev jag sjukt nöjd med. Fick DK:a första växlingen, han var upptagen med nåt annat men sen växlade han fint och rörde sig inte ur fläcken smiley - avdrag för en 1 miss och långsamma växlingar gav betyg 7. Sen kom dagens absolut roligaste betyg: HELTHETSINTRYCK 10 smiley! Genomgående har vi dåliga avslut och sega sättanden och det är ju nåt jag verkligen måste lägga fokus på att försöka rätta till. Det är ju verkligen synd om i övrigt hyfsade moment ska bli dåliga i slutänden s.a.s.
_
SBK:s Malmöavdelning hade en riktigt bra men framförallt rolig dag i Skanör Falsterbo - vilken hejarklack lixom smiley! GRATTIS till Leif med Fajta, Sanne med Benzon och Lotta med Bond till förstaprisen i ettan och till Cecilia med Judas och Pernilla med Maja till förstaprisen i tvåan smiley. Sen hade vi en del andra prydliga andrapris och väl genomförda starter oxå! T.ex. Gosia och Ajaxx som, trots flyttkaos och utebliven träning, var sjukt nära att ta sitt första förstapris eliten med 252.5 p (förstaprisgränsen går vid 256). TÄNK om han hade satt sig och inte ställt sig i zätat smiley!
_
Sen var det tävling på annat håll oxå och Onsdagsgruppen fick en ny högrehund i spår - GRATTIS Susanne med Bizzie smiley!
_
I övrigt har helgen varit lång (ledig i fredags) och innehållsrik. I lördags åkte jag in till stan för att hjälpa Gosia och Anders att flytta ut ur sin lilla lägenhet och jag har väl aldrig varit med om maken till att man lyckats in prega in grejer på en så liten yta
smiley. Hur som helst var vi många som hjälpte till och alla miljoner grejer, Gosia, Anders och hundarna lär vara på plats i den nya lägenheten smiley. På kvällen körde vi vidare på temat Flytta och var på inflyttningsfest hos Jonas S. En mycket trevlig kväll och som vanligt var det nära att vi stängde stället smiley. Tack för att vi fick komma smiley!
_
I fredags tog jag en välbehövlig sovmorron innan jag åkte till Skanör-Falsterbo BK för att träna lite lydnad och för att passa på att förklara för Yaxxon att man måste vara lydig och hörsam även på den adressen smiley. När jag kom hem från träningen kom de från Eltele och drog in fiberkabeln i huset och nu ska jag strax sätta mig in i vad vi behöver handla för grejer och göra för beställningar för att få alltihop att funka smiley.
_
Gårdagen avslutade vi med ett ca. 1300 m långt tätortsspår med Faxe. Ganska roliga spårträning det där faktiskt. Jag går iväg och efter 10 minuter släpper Jonas på Faxe och medan de spårar har vi telefonkontakt. Jag traskar vidare medan Jonas berättar var han är och vad Faxe gör smiley. Igår la jag små godishögar med ca 200 meters mellanrum som bekräftelse. Övergångarna mellan gräs, asfalt och sand gick utmärkt och dessutom löste han en del av spåret som gick på en öppen asfaltsyta i form av en parkering riktigt bra smiley. När Faxe hade spårat tog vi ut Hobbisarna på en härlig långrunda i strålande månsken smiley.
_
ANTAL STEG IGÅR: 16 354
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 581
ANTAL STEG I FREDAGS: 8 746
ANTAL STEG I TORSDAGS: 13747
_
"Som man ropar får man svar." smiley  • Comments(2)//blogg.palmstrand.se/#post223