PALMSTRANDS SCHÄFRAR

PALMSTRANDS SCHÄFRAR

BLOGGTILLBAKABYTE OCH BULLPARTY

Livet, vardagen och hundarnaPosted by Nina Fri, November 08, 2013 08:41
Så där ja. Nu har Bloggplatsen satt sin absolut sista potatis. Det är så mkt reklam på den sidan att den slutat fungera pga. säkerhetsrisker (min teori och den håller jag fast vid så länge deras support inte behagar svara på mina mail smiley). Deras gubbar och smileysar kan vara hur roliga de vill för detta pallar jag bara inte smiley.
_
Anyway. Ytterligare en arbetsvecka är strax till ända och som vanligt har den gått så fort att man knappt kommer ihåg vad man gjort och inte gjort smiley.
_
I måndags gjorde vi apselut' ingenting - så mycket minns jag iaf smiley. Hundarna fick en vilodag (Hobbisarna alltså, inte Faxe för han hade träningsdag på jobbet) och det enda vi gjorde var att plugga fysik med Sebastian. Fysik är verkligen min bästa gren, ska tilläggas ... not smiley.
_
I tisdags var det TK-möte på klubben på kvällen. Mötet tog en stund men var i gengäld konstruktivt smiley.
_
I onsdags var det så klart Onsdagsparty och det var inte vilket Onsdagsparty som helst utan det var faktiskt OnsdagsBULLparty smiley. För två år sen lovade jag Mattias att jag, som tack för att han lagat min dåvarande dator, skulle bjuda på kanelbullar på en träning men detta har av någon anledning inte blivit av trots att jag häcklats om dessa kanelbullar rätt regelbundet smiley. I onsdags kom den till sist över mig, inspirationen att bjuda på kanelbullar och jag förbeställde 15 bullar på Statoil Vintrie och på vägen till klubben fiskade jag upp en rykande påse bullar.
_

Det var tur att jag shoppade loss ordentligt för varenda bulle gick åt smiley.


Efter sedvanligt BULLshit och kaffe var det dags att träna och för dagen hade jag faktiskt en plan. Jag skulle träna på inkallning från rutan, hopp-apport och vittringsapportering smiley. Själva sändandet till rutan har seglat upp som Yaxxons absoluta favoritgren medan han ligger lite väl löst i väntan på att jag ska kalla in. Cina kommenderade och jag körde det svåraste hållet för inkallningen, dvs. där jag vinklar höger framme vid rutan och Yaxxon låg faktiskt kvar alla gångerna smiley. Okej - EN gång satte han sig men han sprang iaf inte efter mig. Får dock hjälpa honom att komma in rätt på min vänstra sida ett tag till för han vill gärna springa in framför mig och sen inta fotpositionen. Vi har inte övat så många inkallningar där jag har ryggen emot honom smiley. Hopp-apport gick för dagen ovanligt bra. Särskilt nöjd är jag med att han satte sig hyfsat snabbt efter ingången. Vittringsapporteringen gick oxå bra - han letade fint och valde rätt pinne. Visst, han tuggar en del innan avlämnandet men hellre det än att han väljer fel pinne och sen spottar ut den smiley. Efter en paus tog jag ut honom för ett andra pass, som blev en mastodontomgång fritt följ med fortsatt fokus på snabba sättanden. Planen var ordning och reda från bilen och nolltolerans mot hopp, skutt och flams. Första omgången skärpte jag upp med värmning innan jag startade och andra omgången fick han gå i löst hängande koppel till punkten där jag bestämt mig för att ställa upp och börja. Jag tyckte det funkade bäst med värmning men å andra sidan ska han ju lära sig att kunna gå direkt in i arbete även från avslappning, förutsatt att jag ger honom rätt signaler när jag "ställer upp" smiley. Nöjd med passet som sådant iaf.

Igår tränade vi lite igen, den här gången på långrundan. Vi stannade på en cykelbana där det var lite störningar runt omkring och vi började med ett fritt följ som fungerade riktigt, riktigt bra smiley. Ett av de bästa passen fritt följ vi fått till på länge faktiskt och där vi båda hamnade i rätt stämning direkt. Med våra mått mätt var det nära på perfekt. Grym känsla smiley! Vi fortsatte med ett par ovanligt snärtiga sättanden under gång och avslutade med fjärrdirigering. Fjärren gick bra och han flyttade enbart fram 15 cm, allt som allt, och växlingen mellan sitt och stå med låsta framben sitter stabilt (okej - allt är relativt, jag vet!). Det jag inte lyckats förklara för honom riktigt än är, att jag vill att han ska lägga sig bakåt i växlingen mellan stå och ligg så det får vi jobba vidare på smiley.

Har förresten glömt att berätta att jag äntligen, efter 24 år, vågat mig på att köpa en annan sorts spårlina än den där vanliga flätade i vaxad nylon smiley. Mari på www.mach.nu lyckades övertyga mig om en annan sorts nylonlinas förträfflighet och i förra veckan kom den med posten, lagom till tävlingen. Skeptisk var jag men herregud vilken underbar lina att hålla i! Man bränner sig verkligen inte och den blir inte lika tung och dyngsur som bomullslinor med samma stuk blir smiley. Dessutom har linan reflexer. Har beställt en till likadan, fast svart till Jonas och Faxe.

Eftersom jag drattade på rumpan i leran här om morgonen, när jag klafsade på morronkiss med pojkarna i mina "vanliga" Muckbootgummistövlar, som är väldigt klent mönstrade undertill och därför inte ger nåt fäste när man går i lera eller på is gjorde jag till slut slag i saken och beställde ett par nya Muckboots av www.vipdog.se smiley. Tai Mid heter modellen och har en mer traktordäcksinspirerad sula och dessutom är den lite varmare.


När jag ändå var igång köpte jag två antiglidkoppel för säkrare grepp på ösregnsprommis med två tossiga Hobbisar och två nya bollar med antiglidrem. Jag är, kan man säga, i en slags antiglidmood. Nån ska ju vara det oxå, menar jagsmiley.

Nu är det - som sagt - fredag och ikväll får vi se vad som händer. Nåt egentligt fredagsmys blir det inte eftersom Jonas jobbar och Sebbe inte är hos oss men ... ja, det ordnar sig. Imorgon blir det iaf lydnadsträning på klubben och på söndags är det skogen som gäller smiley.
_
ANTAL STEG IGÅR: 10 827
ANTAL STEG I ONSDAGS: 9 510
ANTAL STEG I TISDAGS: 8 426
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 6 124
_
"You can't ride two horses with one ass." smiley

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Nina Fri, November 08, 2013 21:13

Klarhet till klarhet ... snarare mer från mulet till halvklart smiley. Keeping on trucking smiley

Posted by ex7n Fri, November 08, 2013 19:56

Som sig bör en redig redogörelse av lydnadspasset. Härligt att ni går från klarhet till klarhet! Keep on trucking <3

Posted by Nina Fri, November 08, 2013 12:47

Mycket klydd - minst sagt. Det som var så enkelt, bra och roligt lixom :(. Träning är en sak men tävling/skarpt läger är ju nåt helt annat. Du ska ju på kurs i helgen och om man ska vara riktigt noga är det ju faktiskt så att ni har ALLA moment utom platsen och får ni till den ... smiley Happy helg och kramar <3!

Posted by Sabina Fri, November 08, 2013 11:17

Jag börjar också tröttna riktigt på bloggplatsen, tycker det mesta där klyddar :-(. Härligt att träningen verkar så gå bra! Här är det en lite svacka eftersom min tjänst ev ska göras om, vilket innebär en hel del övertid till efter jul. Positiv förändring men det tar kraft ändå.

Ha en go helg
Kramar <3