PALMSTRANDS SCHÄFRAR

PALMSTRANDS SCHÄFRAR

REGN, REGN OCH REGN

Livet, vardagen och hundarnaPosted by Nina Sun, November 10, 2013 18:41
Den här helgen har verkligen varit blöt. Det har i princip regnat oavbrutet smiley. Okul på riktigt men är man ledig så är man och har man nya gummistövlar så har man smiley. Igår var det ett gäng som samlades på klubben och de flesta av oss var faktiskt riktigt duktiga. När det var läge för mig och Cina att ta oss ut och göra nåt seriöst hade vinden friskat i rejält och vi bestämde oss för att gå på en promenix med Yaxxon och Yalla smiley . Yaxxon har aldrig varit speciellt trevlig mot andra hundar - inte ens som valp kunde han uppföra sig och alla hans syskon tyckte att han var riktigt dum i huvet - så det var ganska spännande att se hur han skulle behandla Yalla, som ju är en jättetrevlig tjej. Han fick gå kopplad första biten så att han inte skulle få chansen att säga hej med en tackling men sen, när han varvat ner, fick han springa lös med sin syster och han uppförde sig riktigt bra smiley. När han var lite för "på" sa Yalla ifrån och då blev han sur och tyckte att han "skulle sätta bruden på plats" men det var inte värre än att jag kunde bryta honom med en tillsägelse. Det var HUR kul som helst att gå på runda i skitvädret och vi hade sån tur att vi inte mötte en massa folk på turen. Det blåste kraftigt och det var nästan lite läbbigt att gå ut på vågbrytaren som ligger just vid Utsiktsplatsen där man förr kunde se hur bygget av Bron artade sig och numera kan se den färdiga bron.
_
_
Bild tagen ute på vågbrytaren:
_
_
Med Yaxxon nöjd var det Frasses tur att få lite aktiviteter aktiviteter på kvällen och av vad som egentligen skulle bli en långtur blev det en långtur med ett saksök eftersom jag blev inspirerad till det av en upphittad bäbisvänte smiley. La ut en klicker, mina nycklar och paket tändstickor på fotbollsplanen och så fick Frasse söka av planen i flexikoppel och SOM han sökte smiley. Han la sig ner vid fynden och gjorde inte ett enda försök att ta föremålen i munnen.
_
Idag blev det en tur till klubben igen men idag tränade vi iaf. Vi ska ju tävla lydnad nästa helg och idag körde vi fritt följ med kommendering, sättande under gång, inkallning med ställande, sändande till ruta, metallapportering, hopp-apport, vittringsapportering och sittande i grupp (utan grupp). Fria följet fungerade fint idag, bra sättanden och inte särskilt mycket plogande och han varvade inte upp pga. kommenderingen (plötsligt händer det!) smiley. Sättande under gång fick vi göra om - första sättandet var segt och med en liten dutt mot rumpan gick det betydligt fortare att sätta sig. Inkallningen som tidigare varit ett av våra bästa moment har tappat lite i kvalitet men med hjälp av ett handtecken blev ställandet distinkt. Detta får vi jobba med helt enkelt för han KAN göra det här momentet riktigt tjusigt ... innerst inne smiley . Sändande till ruta gick bra - särskilt sändandet - och han tjyvstartade INTE på inkallningen men däremot satte han sig och var lite väl "beredd" om man säger så och det fick jag ta tag i. Jobbar med samma grej som i söket här, lär honom alltså att springa in mot min vänstra hand. Metallapporteringen gick helt ok, lite morr innan grip men bra avslut iaf. Hopp-apport funkade finfint, bra grip - inga islag i hindret - snabbt avslut. Vittringsapporteringen sen och återigen letade han fint och valde rätt pinne MEN han tuggade på pinnen och satte sig segt i avslutet. Får fokusera detta i veckan som kommer. Tyvärr missade jag att kommendera "sitt" som jag brukar inför sitt i grupp och Yaxxon trodde det var inkallning på G men vi gjorde om och då satt han stabilt i en och en halv minut smiley. En mycket bra träning där vi fick chans att rätta till det som inte blev så bra och glädjas åt det som funkade. Lydnadsklass 3 är icke lätt!
_
Nu sitter jag här och laddar för att ta mig ut på tur med Hobbisarna. Regnet slår mot kuvöstaket och jag har verkligen INGEN lust att gå ut igen. Men men. Det är bara att bita ihop och tänka på att det "det känns gött när det är gjort" smiley.
_
ANTAL STEG I FREDAGS: 10 003
ANTAL STEG IGÅR: 13 984
_
"Du ska skall icke krama den buske som brinner." smiley

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Nina Mon, November 11, 2013 14:43

Det är VERKLIGEN inte kul när man skrivit, laddat upp bilder och klyddat och allt bara försvinner smiley. Koppel på är verkligen att rekommendera när man har en nackskinnshängare och tacklare av NHL-klass. Nu håller jag verkligen tummen för att den här bloggen ska funka ett tag även om jag har lite annat på G smiley. Ha en go vecka!

Posted by Jessica Mon, November 11, 2013 10:29

Inte kul med klyddiga bloggar men det är ju bra att ha en att byta tillbaka till. Hoppas denna uppför sig nu då:)
Koppel första biten är nog ett måste på många schäfrar om dom ska umgås tycker jag mig märka. Spexa lärde sig ju av Yrla att det där att hänga sig i nackskinnet är något som är obligatoriskt när man hälsar på kompisarna. Så ja koppel i början är rätt bra;)

Posted by Nina Sun, November 10, 2013 21:12

Ja det var verkligen jätteroligt smiley! Jan Gyllensten är en klippa - kanske vore något att ta en lektion med honom för att jobba med det sista lilla av platsen? Din gamla blogg var ju jättefin, låter som en mycket bra idé att återuppliva den. //Kramar

Posted by Sabina Sun, November 10, 2013 20:06

Men så coolt att Yaxxon kunde gå på prommis med Yalla utan bröt!!! Vad gör väl lite regn då? Faktum var att helgen ägnades en hel del åt hundar som lät under moment- jättenyttiga tips för mig som ju har en allt annat en tyst hund stundtals...

Nu ger för övrigt jag också upp & provar att gå tillbaka till min gamla blogg, orkar inte fixa med en helt ny ;-)

Kramar

Posted by Nina Sun, November 10, 2013 19:33

Det kändes jättebra även om inte prick allt blev rätt smiley. Det viktiga är att det går framåt. Tack så mycket! Detta är min gamla blogg, som slutade funka för tre år sen men nu verkar den vara igång igen smiley.

Posted by team-dixon Sun, November 10, 2013 19:29

Låter som en kanonträning. Det blir bara bättre o bättre. Gediget arbete lönar sig alltid!
Fin bloggsida menar designen innehållet som alltid bra.